Transformacije

“Jedino kako  promjena ima smisla, je da se u nju zaroni, s njome pokrene i pridruži plesu. “ — Allan Watts

Život nas konstantno poziva na promjene, pomake i korake u nepoznato, a mi uporno pokušavamo ostati u poznatome, definiranome i sigurnome, bojeći se promjene. A kao da postoji način da je izbjegnemo ;) Ponekad se radi o sitnom pomaku u svakodnevnoj rutini, ponekad o tektonskom pomaku naših stavova i vjerovanja; ponekad se radi o promjeni nametnutoj izvana kojoj se trebamo prilagoditi, ponekad je potrebno prilagoditi okolinu kako bi se napravio prostor za promjenu iznutra; ponekad je to bolno otpuštanje, a ponekad ostvarenje sna.

“Transformacija doslovno znači izići iz postojeće forme.” — Wayne Dyer

O čemu god da se radi, kako bi se promjena doista dogodila, moramo otpustiti staru , pa čak i željeni rezultat, svu kontrolu nad procesom transformacije. Potrebno je s povjerenjem zakoračiti, dopustiti da nas misterij protrese, i biti otvoreni za to da nas promjena odvede u nepoznati teritorij.

“Mi jesmo ono što uzastopno ponavljamo.” — Aristotle.

Plešući 5 ritmova vježbamo biti prizemljeni u svojem tijelu i držati jasnu namjeru za svoje akcije čak i dok prolazimo nepoznatim krajolikom, čak i dok se potpuno predajemo većem valu, čak i dok se puštamo iz svoje najskrovitije dubine. Vježbamo biti otvoreni za sićušne promjene u svojem pokretu, kao i za velike nalete plesa, te vjerovati u čudo nepoznatog. Time naše cijelo biće uči alate koji nam pomažu da ostanemo prisutni usred bilo kakave promjene i dobiva hrabrost za one trenutke kada trebamo s povjerenjem zakoračiti u nepoznato.

“After we jump and before we land is God” — Gabrielle Roth

 

PRIJAVI SE:

prijavnica za radionicu u Zagrebu 12.-13.10.2013
info i prijave za radionicu u Budimpešti 30.11.2013

Novo! ZAGREB

Ciklus radionica utorkom
Mostovi

24.2.-31.3.2015
20:00-22:00h @ Krešićeva 5

Cikluse zajednički vode Marin Kovačević Hora i Lucija Glagolić Hora, a ono što nude sinergija je praksi koje podučavaju - 5Ritmova i Medicine Kretanja

New in Zagreb


Bridges of light

weekly series

Tuesdays 16.9 - 21.10.2014
20:00-22:00, @ Krešićeva 5

next series begins 24.2.2015 - focusing on relationships

Classes are taught by Marin Kovačević Hora i Lucija Glagolić Hora, and their offering is a synergy of the two consciuos dance modalities they teach - 5Rhythms and Movement Medicine.

Newsletter:

Kontakt:

Lucija: 091/5325587

info@ritmovi.net

Contact

info@ritmovi.net

Lucija: 091/5325587

Saša: 098/748459